Evenement: Fast Forward: Open Education Week

Opdrachtgever: Fast Forward
Datum: 9 maart 2022
Locatie: MBO College Almere Poort
R

PROGRAMMA

De mentale weerbaarheid van de studenten

Er vond op woensdag 9 maart 2022 een Fast Forward Live uitzending plaats, die werd opgenomen in het theater op het MBO College Almere Poort. Naar aanleiding van het verzoek van de opdrachtgever Pascal Koole Adviseur Onderwijsvernieuwing aan Alma Kerling programma Manger voor een live-uitzending om het platform te lanceren. Om te kunnen livestreamen hadden wij in Almere Poort een internetverbinding  zonder beveiliging nodig en vroegen wij aan de aanwezigen de telefoons op vliegtuigmodus. 

Het onderwerp van deze uitzending ging over het feit dat bijna alle studenten boeken kopen voor een behoorlijk geldbedrag, terwijl ze deze uiteindelijk weinig gebruiken tijdens de studieperiode. Voor veel ouders is dit een erg hoog bedrag en vaak bijna niet te betalen. In de uitzending vertelde David een student van de opleiding Event Produceer over zijn ervaring met het gebruik van de leermiddelen, ook docenten en I-coaches spraken over dit probleem, zij vertelden hun eigen ervaringen daarmee en het alternatief. Deze uitzending is onder ander bedoelt voor medewerkers van ROCvA/F en studenten van ROCvA/F zodat ze via deze uitzending een overleg gaan voeren om oplossingen te bedenken en om te kijken of er andere methodes voor studenten zijn, zoals online leermiddelen of zelfgeproduceerde leerstof die studenten helpen om geen onnodig geld bedrag te betalen voor leermiddelen. 

 Te gast waren: Pascal Koole, Adviseur Onderwijsvernieuwing, David Verbeek, Student Event Produceer,  Menno de Waal, lesmateriaal maker, Annelie Ochquee-Dekker, Studentencoach op het gebied van digitale waardigheden. De presentator was Howard Komproe. Als oplossing werd bedacht dat leermaterialen die door docenten gemaakt worden ook onderling tussen docenten meer gedeeld moeten gaan worden.  

 Het flowburo was verantwoordelijk voor de Fastforward event van de dag, de catering, ontvangst & registratie en het programma. Het flowburo was ook verantwoordelijk voor de volledige productie waarvan het thema onder de aandacht was gebracht door een Fast Forward live uitzending, samen met de Blauwe Kratjes hebben wij ook de techniek en logistiek op ons genomen, zoals het opbouwen van de setting en tijdens de livestream achter de vier camera’s staan en het schakelpaneel bedienen. Als wij daarop terug kijken, was het een geslaagde productie, want de opdrachtgever was tevreden, en wij hadden een probleem met de internetverbinding, want het was ons niet gelukt om de interentverbinding zonder beveiliging te zetten, maar wij hebben samen met het IT keihard ervoor gezorgd dat wij toch een oplossing hadden en uiteindelijk was het gelukt.  

Aantal gasten

LOCATIE

MBO College Almere Poort

Studenten aan het werk

Bekijk ook onze andere evenementen