Voor studenten

flowburo is een erkend leer-werkbedrijf en onderdeel van het ROC van Amsterdam. Ieder half jaar is flowburo op zoek naar twee groepen van 6 tot 8 studenten die komen stagelopen bij flowburo. Eén groep richt zich op de organisatie van evenementen en de andere groep op de organisatie van mediaproducties en content creatie.

Stagevacatures:

Op dit moment zoeken wij geen stagiairs meer. Houd onze site in de gaten voor de vacatures voor de periode vanaf september 2024.

 

 

flowies zijn

Creatief

Creatief in ideeën en in oplossingen. Jouw lampje staat constant aan. 

Stressbestendig

Je kunt goed tegen stressvolle situaties. Je gaat er zelfs nog beter door presteren. 

Teamplayers

Samen met de flowies en de project- en productieleiders ben je een team. Altijd. Wat er ook gebeurt. 

Leergierig

Leren is goud waard. Je leert en ontwikkelt jezelf dagelijks bij het flowburo. 

Veel gestelde vragen

Wat is het verschil tussen media en event bij het flowburo?

Het verschil tussen media en events zijn de verschillende soorten producties. Bij media organiseer en produceer je live-uitzendingen, reportages, campagnes en webinars. Daarnaast doe je ook werkzaamheden op het gebied van marketing, communicatie en concepting waarbij je opdrachtgevers kunt ontzorgen in content- creatie en design. Bij event oraniseer je evenement van A tot Z. Dus van het brainstormen en het bedenken van concepten, pitchen aan de opdrachtgever tot de uitvoering en de afbouw. Flowburo heeft zowel interne als exterene opdrachten. 

Wat zijn grote evenementen die het flowburo heeft georganiseerd?

Het Flowburo organiseren elk jaar verschillende grote evenement, zoals het sportgala van Amsterdam, Flowlands en nog veel meer. Neem een kijkje op ons Youtube kanaal waar we veel van onze evenement laten zien, door middel van aftermovies en vlogs.

Met welke partijen werkt het flowburo samen?

Het Flowburo werkt met verschillende partners samen. Zo werken we samen met Topsport Amsterdam, Gemeente Amsterdam, Olympisch Stadion, SAIL, ROCvA en Fast Forward MBO.

Wat zijn de mogelijkheden van het Boulevard Theater in samenwerking met het flowburo?

Het Boulevard Theater (ook wel het BT genoemd) kan je reserveren via het Flowburo. In overleg wordt er samen bepaald wat er in BT wel en niet kan plaatsvinden. Wekelijks is het BT vol gereserveerd door verschillende opleidingen od foor evenementen die het Flowburo organiseert.

Welke studie moet ik volgen om bij het flowburo stage te mogen lopen?

Om stage te lopen bij het Flowburo is een Mbo of Hbo-opleiding vereist.

Heb ik ervaring nodig om hier stage te lopen?

Ervaring is niet nodig, maar wel mooi als je het hebt.

Wat doen jullie binnen school?

Binnen de school organiseren we evenement voor MBO College Zuid. We organiseren bijvoorbeeld de studie middagen voor leraren, Centrale Introductie dag om nieuwe leraren welkom te heten en de Try-Out Day om nieuwe studenten te werven. 

Krijg ik stagevergoeding?

Voor elke maand dat je stage loopt krijg je stagevergoeding. De grootte van de vergoeding hamgt af van hoeveel dagen je stage loopt. 

Wat zijn de werktijden op een dag?

De werktijden zijn van 9:00 tot 17:00

Kan ik mij aanmelden voor een evenement?

Als je wil aanmelden voor een evenement kan je aanmelden via de wall of events. Daar zijn onze evenementen te vinden als we vrijwilligers nodig hebben. Houdt de Wall of Events elke week goed in de gaten, want er komen steeds nieuwe evenementen bij.

Hoe vaak per jaar nemen jullie studenten aan?

We hebben 2 periodes in het schooljaar waar in we nieuwe studenten aannemen. De eerste periode start van september tot februari en de tweede periode van fubruari tot juli. Je loopt dus 5 maanden stage.

Europaboulevard 13
1079 PC Amsterdam
020-5791825
flowburo@rocva.nl

flowburo is het evenementenburo van
het ROC van Amsterdam