Media productie: podcast

Opdrachtgever: Len Elkhuizen & Linda Tielemans

Datum: 25 mei 2022
Locatie: Online 

R

Podcast

In opdracht voor Club-Z, moesten wij een Podcast opnemen. Zij bieden een bijdrage aan je skills profiel buiten het kwalificerend onderwijs. Team media heeft een podcast gemaakt om naar verschillende onderwerpen te kunnen luisteren. Wij hebben teams van 2 stagiaires gemaakt en hebben een onderwerp uitgekozen.

Dit zijn de onderwerpen van de 3 teams:

DronkenCast

Fabio en Khaled hebben een podcasts gemaakt met storytelling. In deze podcasts wordt er elke week een onderwerp besproken. Zo ging het in de Dronkencast over alcohol, uitgaan & feestjes waarbij onze gasten Floor en Mirte hun ervaringen vertelden. In de Moneycast bespraken we met Samira Hoogvliets hoe jongeren geld verdienen, welke bijbaantje populair zijn en over sparen.

Gen-Z

Maryam en Cato zijn de hosts van de podcast Gen Z, oftewel generatie Z. Gen Z bestaat uit alle mensen die tussen 2001 en 2015 geboren zijn, in deze podcast zullen zij onderwerpen bespreken die voor deze generatie relevant zijn. Dit bespreken zij met verschillende generaties zodat we een blik krijgen van waar de verschillen liggen en wat er hetzelfde is gebleven.

Zo ging het samen met twee millenial over het gebruik van social media onder jongeren, wat zijn de gevaren en hoe heeft het invloed op generatie Z. Maar ook gingen zij met een leeftijdsgenoot in gesprek over het uitgaansleven, wat hun mening hierover is en of zij een keer gedrogeerd zijn in de club. Dit hoor je allemaal in de podcast Gen-Z.

SportCast

In de SportCast worden onderwerpen besproken met betrekking tot de afgelopen 2 weken. Vandaar dat er elke 2 weken een nieuwe aflevering online komt. Er zijn 2 thema’s die worden besproken in de podcast, namelijk Formule1 en voetbal. Bij Formule1 kijken we terug op het afgelopen raceweekend, geven we updates over de huidige situatie en blikken we vooruit op het aankomende raceweekend. Bij de podcast die over voetbal gaat, hebben we het over de afgelopen 2 weken, en dan kijken we onder andere naar mooie transfers, interessante wedstrijden en opvallende momenten.

Aantal gasten

LOCATIE

Online

Studenten aan het werk

Bekijk ook onze andere evenementen